Sarens installeert de complexe podiastructuur voor Gent Jazz
Sarens hijst de voorgemonteerde frames voor de hoofdtent en andere kleinere tenten voor Gent Jazz
30
November 2023

Sarens werd door onze klant Louis Huys Speciaal Transport gevraagd om de voorgemonteerde frames van de hoofdtent en andere kleinere tenten voor het Gent Jazz festival in België te hijsen. Het Gent Jazz muziekfestival is een van de meest populaire en langverwachte evenementen die elk jaar in Gent georganiseerd worden.

De frames hadden een maximaal gewicht van 6 ton en een maximale hoogte van 15 meter. Deze voorgemonteerde frames moesten worden opgetild en geïnstalleerd in een beperkte ruimte midden in het centrum van de stad. Gezien de lastdetails en de beschikbare ruimte gebruikte Sarens de LTM1150 als hoofdkraan en twee kleinere AC50-kranen. 

De uitrusting werd binnen de twee dagen over de weg vervoerd. Eenmaal ter plekke had het team ongeveer twee uur nodig om de apparatuur op te stellen, binnen de beperkingen van de beschikbare ruimte voor voormontage. Vier teamleden begonnen met de lift door de voorgemonteerde frames, die op scharnieren waren bevestigd, rechtop te zetten. Obstakels moesten worden verwijderd en stalen platen moesten worden geïnstalleerd om de gronddruk te verminderen. De klant was zeer tevreden over de uitrusting en het Sarens-team die de structuren veilig installeerde in een beperkte tijd.