Ons verhaal

1920

1920

Overgrootvader Frans Sarens was een boer die paard en wagen gebruikte voor bosbouwwerk en bomentransport. Zo begon het in de jaren twintig in Vlaanderen: een man en zijn twaalf kinderen, die hem bij zijn werk gingen helpen zodra ze van school af waren.

1930

1930

1950

Het paard en de wagen werden al snel een vrachtwagen en later toch weer een boerenwagen vanwege het brandstofgebrek tijdens de oorlogsjaren. Houten wielen maakten uiteindelijk plaats voor rubberen banden en de paarden werden gaandeweg vervangen door motoren.

De middelen werden steeds aangepast aan de behoeften van onze klanten.

1955

1955

2 september

Sarens De Coster wordt opgericht. Sarens is geboren.

1958

1958

Sarens neemt deel aan de Wereldtentoonstelling in Brussel.

1960

De jaren 60

Sarens begint geleidelijk aan te investeren in nieuwe machines en technologie en groeit gestaag in België.

1970

De jaren 70

Sarens breidt zijn machinepark uit met de eerste pontons en zelfrijdende modulaire aanhangwagens. Verder begint Sarens zijn diensten aan te bieden in Groot-Brittannië.

1980

De jaren 80

Sarens wordt actief in Nederland tot op de dag van vandaag een van onze sterkste bedrijfseenheden.

1990

De jaren 90

De eerste windturbineprojecten worden opgeleverd. Sarens wordt ook actief op de Duitse, Poolse en Thaise markt.

1980

De jaren 2000

Sarens krijgt een reeks baanbrekende opdrachten over de hele wereld. In Nieuw-Caledonië starten en voltooien we een van de meeste complexe projecten in onze geschiedenis tot nu toe met behulp van de CC8800.

1980

De jaren 2010

Enkele van onze meest opmerkelijke projecten waren de verplaatsing van het Endeavour-ruimteschip in de VS, de plaatsing van het dak van de Franse kerncentrale in Flamanville en de voltooiing van het grootste project in de geschiedenis van Sarens voor onze klant Tengizchevronoil. Sarens is nu eigenaar van de Sarens Giant Crane SGC-120 en de SGC-180: twee spectaculaire, enorme kranen die algemeen worden beschouwd als baanbrekende machines. Ze kunnen in containers worden vervoerd om wereldwijd klanten te bedienen.

2020

De jaren 2020

Sarens heeft de grootste kraan ter wereld gelanceerd, de spectaculaire SGC-250, ook wel ‘Big Carl’ genoemd naar onze directeur Technical Solutions, Projects & Engineering. De eerste opdracht van deze kraan is bij de kerncentrale Hinkley Point C in Groot-Brittannië.

Wat begon als een familiebedrijf is nu een multinational met 100 vestigingen verspreid over vijf continenten en wereldwijd meer dan 4000 werknemers. Voortdurend investeren en innoveren is een van onze topprioriteiten voor onze klanten. Op dit moment zijn we betrokken bij de grootste projecten ooit op het gebied van zwaar hijswerk en technisch transport. Sarens is nu een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van kraanverhuur, zwaar hijswerk en technisch transport.

De werkwijze van Sarens is nog steeds eenvoudig en verfijnd, net als toen alles begon in het begin van de 20e eeuw. Eerst analyseren we de wensen van de klant en zoeken we naar een passende technische oplossing. Vervolgens voeren we de operatie feilloos uit, altijd met speciale aandacht voor de veiligheid.

Onze deskundige ingenieurs van over de hele wereld, onze geavanceerde en almaar evoluerende machines, onze onberispelijke veiligheidsnormen en onze geografische voetafdruk, in combinatie met onze jarenlange ervaring, maken ons tegenwoordig tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van kraanverhuur, zwaar hijswerk en technisch transport.